Самолетни билети с авиокомпания TAP Portugal

Авиокомпания TAP PORTUGAL (TP)

Брой на самолетите: 71
Брой на служителите: 6 980
Пътници на година: 8,44 милиона
Приходи от продажби (в US$): 2,55 милиарда
Брой на редовни дестинации: 65
Полети на ден: 260
Член на Star Alliance: 14.03.2005 г.
Основни бази: Лисабон, Порто
IATA код: TP

TAP Portugal е водещата португалска авиокомпания, създадена през 1945 г. Нейният център Лисабон е ключов европейски портал на кръстопътя на държавите от Африка, Северна и Южна Америка, като TAP Portugal се откроява като водещ превозвач в обслужването на Бразилия.

Съществуващата мрежа на TAP Portugal включва 65 вътрешни и международни дестинации в 31 страни по целия свят. По този начин TAP предлага на клиентите си разширен и много гъвкав избор, предоставяйки най-удобните редовни полети и лесно свързване с допълнителни далечни дестинации.

Заедно с PGA, нейния регионален превозвач придобит през 2007 г., TAP в момента предлага средно над 1 850 полета на седмица с модерен флот от 71 въздухоплавателни средства Airbus.

Самолетите на Tap Portugal са  разделени на две класи – Top Executive и икономична. В самолетите за полети на средно разстояние и двете класи са оборудвани с кожени седалки и системи за развлечение, състоящи се от няколко LCD екрана на тавана на салона. В класата Top Executive се предлага повече лично пространство на пътниците, както и по-добри ястия. В самолетите за дълги разстояния, местата са оборудвани с индивидуални дисплеи със системи за развлечение, а седалките в Top Executive се превръщат в плоски легла.

Качественото обслужване на клиентите е основен приоритет на авиокомпанията. Затова TAP Portugal постоянно инвестира в нови технологии, като добавя и произвежда безопасни, сигурни и подобрени продукти и услуги, съобразени с очакванията на клиентите

През 2010 г. TAP стартира три нови дестинации: Маракеш, Мароко и Алжир. С тези нови за компанията маршрути, TAP предприе важна крачка към засилване на стратегията си в Африка и в момента обхваща 11 дестинации в девет страни в Африка, като предлага 63 полета седмично до континента.

През 2007 г. WTM (World Travel Market) от Обединеното кралство призна изключително ценния принос на TAP Portugal за развитието на туристическата индустрия в Португалия.

През 2009 г. TAP беше призната и наградена от WTA (World Travel Awards) както "Водеща авиокомпания в света за обслужването на Южна Америка".

ЮНЕСКО и Международният съюз за геологически науки връчиха на TAP Portugal престижната награда IYPE “Planet Earth Award 2010” в категорията за най-голяма иновативност и устойчивост, като признание за постиженията на авиокомпанията за карбон офсетните програми.