Летище Варшава Фредерик Шопен - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ВАРШАВА ФРЕДЕРИК ШОПЕН (WAW)

Международно летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)
Летище Варшава - Фредерик Шопен (Warsaw Frederic Chopin Airport) е с IATA код: WAW. То е най-голямото и най-модерното летище в Полша. Намира се на 10 км от Варшава. Летището обслужва около 50 % от целия пътнически поток в Полша. Самолетите излитащи от това летище превозват пътници до страните от Азия, Африка, Америка и Европа. В момента летището обслужва над 100 редовни полета, както вътрешни, така и международни. Непрекъснато се увеличава броят на чартърните полети.  Най-голям интерес сред пътниците представляват полетите до: Амстердам, Лондон, Париж и Франкфурт, а за вътрешните полети най-често посещаваните дестинации са: Вроцлав, Гданск и Краков.

Историята на летището датира от 1934 г. Инфраструктурата на летището се състои от две самолетни писти и два терминала. До построяването през 1992 г., Терминал 1 е поемал целият трафик, но в момента действа основно като терминал за нискотарифните авиокомпании и предимно членове на алианса Skyteam.

Новопостроеният Терминал 2 функционира от 12.03.2008 г., като е доста по-голям Терминал 1 и обслужва полети на авиокомпаниите от алеанса Star Alliance и One World и някои други авиопревозвачи.

Услуги предлагани на Международно летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)
В салона на заминаващите пътници на летище Варшава - Фредерик Шопен има две детски площадки, така наречените Placyki Fryderyki. Първата детска площадка се намира в Шенгенската зона между гейт B20 и B21, а втората е в извън Шенгенската зона между гейт A24 и A25. Всяка от тях е 20 кв. м. Детските площадки са оборудвани с играчки, мини-къщи, пързалки и люлки за най-малките. В близост има LCD Disney екрани на които биват показвани комикси.


Достъп от и до Международно летище Варшава Фредерик Шопен (WAW)


С влак
Може би най-удобният вариант за пътуване до центъра на Варшава е с влак, заминаващ от ж.п. гарата на летище Шопен. Влаковете са на 15 минути. Продължителността на пътуването е не повече от 25 минути.

С автобус
На летището има автобусна спирка. Може да се придвижите със следните автобуси: номер 175 и номер 188. Автобусите се движат само през деня.

С такси
Стоянката на такси ще намерите пред терминала. Продължителността на пътуването е около 25 мин.

С автомобил под наем
Може да направите предварителна резервация от следните компании за коли под наем, които имат представителство на летище Варшава: Avis, Budget, Dollar, Europcar, Express car hire, Hertz, Sixt.


Име на летището: Warsaw Frederic Chopin Airport
IATA код: WAW
Адрес: "Polish Airports" State Enterprise, 00-906 Warsaw, Zwirki i Wigury 1 Street, Poland
Терминали: 2
Най-близки градове: Варшава ( 10 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
шкафчета за багаж          
офис за загубени багажи          
помещение за майки с деца           
детски кът           
достъп до интернет           
зали за конференции

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Варшава Фредерик Шопен на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Варшава Фредерик Шопен на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Варшава Фредерик Шопен?
Продължителността на самолетното пътуване до Варшава Фредерик Шопен зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Варшава Фредерик Шопен?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Варшава Фредерик Шопен, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Варшава Фредерик Шопен, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване във Варшава и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Варшава Фредерик Шопен?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Варшава Фредерик Шопен. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Варшава Фредерик Шопен, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви във Варшава, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.