Летище Стокхолм Скавста - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ СТОКХОЛМ СКАВСТА (NYO)

Международното шведско летище Стокхолм Скавста (Stockholm Skavsta Airport) е с IATA код: NYO. То се намира на 100км. от Стокхолм. Авиокомпаниите, които оперират на него са нискотарифни. Аерпортът заема трето място по големина от летищата в Швеция и обслужва 2,5мил. пътници годишно.

По време на Втората световна война летището е военна база и това продължава до 1980г. През следващите години летището получава план за разширение и усъвършенстване на летищните съоръжения предвид увеличения пътникопоток.

Услугите, с които летище Стокхолм Скавста (NYO) посреща и изпраща своите гости са ориентирани в посока за максимално задоволяване на нуждите им от високо квалифициран песонал. Банкомат, банка за обмяна на валута и платен  достъп до интернет се намират в кафенето и залата за заминаване. Добре обзаведени конферентни зали и ресторант с пресни храни очакват пътниците пребиваващите на летището. Открита бирена градина предлага топли и разхладителни напитки и се грижи за приятния престой, на тези които изчакват следващия полет. Магазините отварят широко своите врати за пазаруване на сувенири, подаръци и безмитни стоки. Хората с увреждания получават нужните специални услуги при предварителна заявка към авиопревозвача, с който ще пътуват.

Достъпът от и до летище Стокхолм Скавста (NYO) става лесно чрез магистрала F4, като се следват указателните знаци. Такси може да поръчате по интернет. Освен това може да ползвате и кола под наем. Автобусна линия с номер 515 осъществява връзка с ж.п.гарата, а паркинг за краткотраен и дълготраен престой предлагат сигурност на автопарка на нуждаещите се от тази услуга. Паркинг има и за електромобили. Всички те са оборудвани с видионаблюдение.

 

Име на летището: Stockholm Skavsta Airport
IATA код: NYO
Адрес: General Schybergs plan 22, 611 92 Nyköping, Sweden
Терминали: 1
Най-близки градове: Стокхолм (100 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
гишета за информация         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
коли под наем         
зали за конференции