Летище Стокхолм Скавста - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ СТОКХОЛМ СКАВСТА (NYO)Международно летище Стокхолм Скавста (NYO)
Международното шведско летище Стокхолм Скавста е с IATA код: NYO. На английски се изписва по следния начин Stockholm Skavsta Airport. То се намира на 100км. от Стокхолм. Авиокомпаниите, които оперират на него са нискотарифни. Аерпортът заема трето място по големина от летищата в Швеция и обслужва 2,5мил. пътници годишно.

По време на Втората световна война летището е военна база и това продължава до 1980г. През следващите години летището получава план за разширение и усъвършенстване на летищните съоръжения предвид увеличения пътникопоток.

Услуги предлагани на Международно летище Стокхолм Скавста (NYO)
Услугите, с които летище Стокхолм Скавста (NYO) посреща и изпраща своите гости са ориентирани в посока за максимално задоволяване на нуждите им от високо квалифициран персонал. Банкомат, банка за обмяна на валута и платен  достъп до интернет се намират в кафенето и залата за заминаване. Добре обзаведени конферентни зали и ресторант с пресни храни очакват пътниците пребиваващите на летището. Открита бирена градина предлага топли и разхладителни напитки и се грижи за приятния престой, на тези които изчакват следващия полет. Магазините отварят широко своите врати за пазаруване на сувенири, подаръци и безмитни стоки. Хората с увреждания получават нужните специални услуги при предварителна заявка към авиопревозвача, с който ще пътуват.

Достъп от и до Международно летище Стокхолм Скавста (NYO)
Достъпът от и до летище Стокхолм Скавста (NYO) става лесно чрез магистрала F4, като се следват указателните знаци. Такси може да поръчате по интернет. Освен това може да ползвате и кола под наем. Автобусна линия с номер 515 осъществява връзка с ж.п.гарата, а паркинг за краткотраен и дълготраен престой предлагат сигурност на автопарка на нуждаещите се от тази услуга. Паркинг има и за електромобили. Всички те са оборудвани с видеонаблюдение.

 

Име на летището: Stockholm Skavsta Airport
IATA код: NYO
Адрес: General Schybergs plan 22, 611 92 Nyköping, Sweden
Терминали: 1
Най-близки градове: Стокхолм (100 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
гишета за информация         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
коли под наем         
зали за конференции