Летище Санторини - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ САНТОРИНИ (JTR)Международно летище Санторини (JTR)
Международно летище Санторини е с IATA код: JTR. На английски се изписва по следния начин Santorini-Thira Airport, а на гръцки Κρατικός Αερολιμένας Σαντορίνης. Летището той се намира в източната централна част на острова, в района на Monolithos Beach и само на 6 км от град Фира, столицата на остров Санторини. Летището е открито през 1972г. Santorini-Thira Airport е на около 17 км. от двaтa края на острова: най-северният с живописното селце Оя, и най-южния - район Акротири. Летище Санторини (JTR) посреща и изпраща посетители от 76 страни, 305 града с 542 полета. На полосата му кацат самолети на 22 авиокомпании, а пистата му е трета по дължина след пистите на летище Атина (ATH) и летище Солун (SKG).

Услуги предлагани на Международно летище Санторини (JTR)
Сградата на летището е доста малък и в разгара на сезона терминалът може да се окаже тесен за прииждащите туристи. Съоръженията в Летище Санторини са наскоро обновени и оборудвани с нови гишета за регистрация, ескалатори, транспортни ленти и пътнически съоръжения. Летището е в състояние да обслужва до шест самолета по едно и също време. На летището можете да намерите: безмитен магазин, банкомат, магазин за бижута, кафене.

Достъп от и до Международно летище Санторини (JTR)
Достъпът до летището се осъществява с автобусна линия до град Фира за около 20 минути и от там чрез прекачване до другите градове, с маршрутки, с лодки, с мотоциклет и ферибот. Вътрешните самолетни линии от Атина до Санторини са целогодишни. Ако имате резервиран трансфер, продължителността му отнема около 10 минути за да достигнете до столицата Thira или още наричана Fira. Ако наемете кола, то пътуването Ви отново няма да бъде повече от 5-10 минути.

Автопарк с коли под наем и паркингите за краткотраен и дълготраен престой очакват всички клиенти имащи нужда от тези услуги. Тук може да намерите офисите за коли под наем на: Herz, Europcar, Axion & Budget. Хотелите в района са на ниски цени, но е добре да си резервирате предварително хотел за да имате по-голям избор и съответно да отговаря на бюджета Ви.

Име на летището: Santorini (Thira) Airport
IATA код: JTR
Адрес: Santorini (Thira) Airport, 84700, Monolithos, Santorini (Thira) Island, Cyclades, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Фира ( 6 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
коли под наем        
 безмитен магазин        
помещение за майки с деца         
детски кът        
кафене       
Wireless (Wi-Fi) интернет зона    

 

 

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Санторини на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Санторини на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Санторини?
Продължителността на самолетното пътуване до Санторини зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Санторини?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Санторини, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Санторини, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Санторини и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Санторини?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Санторини. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Санторини, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Санторини, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.