Летище Санкт Петрбург - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ САНКТ ПЕТЕРБУРГ (LED)Международно летище Санкт Петербург (LED)
Международно летище Пулково в Санкт Петербург е с IATA код: LED. На английски се изписва по следния начин Sankt Petersburg Pulkovo Airport, а на руски Аэропорт Пулково. To разполага с две писти за излитане и кацане, две аерогари, товарен терминал, комплекс за зареждане на гориво, стоянки за самолетите и други стопански обекти и технически съоръжения.

Услуги предлагани на Международно летище Санкт Петербург (LED)
Аерогара „Пулково-1” е предназначена за обслужване на пътници по вътрешните линии и маршрутите до страните от ОНД, както и за чартърни полети до други държави. Построена е през 1973 г. и понастоящем има пропускателна способност около 1800 пътника в час. Аерогарата има три технологични нива, осигуряващи разделение на пътникопотока.

На първо ниво се обслужват пристигащите пътници и багажи. Разделено е на две зони – за обслужване на вътрешни и международни полети. През 2007 година на летище Пулково в Санкт Петербург е внедрена автоматизирана система за регистрация на пътниците, която позволява да се елиминира изцяло ръчната регистрация на пътниците и багажите. Чрез тази система пътниците излитащи от Пулково могат да получат бордни карти за целия си маршрут, без да губят време за регистрация в транзитните летища. Тази система поддържа връзка с резервационните системи на авиокомпаниите и автоматично формират списъците на пътниците, закупили билети по Интернет.

На второ ниво е търговската зона на летището снабдена с: аптека, кафе, поща, обменен пункт, магазини за сувенири, печатни издания и др. По цялата територия на терминала е осигурена безплатен безжичен достъп до Интернет.

Третото ниво на аерогарата включва сектор за почивка на пътниците, стая за майки с деца, а също така открити ресторанти „Сибирска корона” и “Il Patio”. Офисите на представителствата на руските и чуждестранните авиокомпании също се намират на третото ниво.
 
Аерогара „Пулково-2” е част от летище Пулково в Санкт Петербург (LED), където се обслужват международните полети. Към днешен ден тази аерогара е един от най-големите международни терминали в Русия. Терминалът е построен в началото на 1950г. на миналия век. През май 2003г. е завършен първия етап от реконструкцията на „Пулково-2”. Аерогара „Пулково-2” има терминали Излитащи и Кацащи, а така също и топла връзка, която ги свързва.

В двата терминала има всички необходими удобства за пътниците: ресторанти, барове, магазини и др. търговски и обслужващи обекти. В топлата връзка между тях има и зони за отдих, бар, магазини за безмитна търговия. Има също така и зона за трансферни пътници, които очакват свързаните си полети без да се налага да минават повторно митнически и граничен контрол.


Достъп от и до Международно летище Санкт Петербург (LED)


С автобус:
До и от летището може да ползвате градските автобуси с номера 13, 39 и 39 Ex.

С влак:
Най-близката метростанция е Московская, но за стигнете до нея, първоначално ще трябва да хванете автобус.

С такси
Ако желаете да пътувате по-комфортно, то може да използвате услугите на такситата. В залата за пристигащи ще намерите гишета за предварителна резервация за такси.

С автомобил
От центъра на гарда до летище Санкт Петербург може да стигнете като следвате указателните табели по Пулковско шосе.


Име на летището: Sankt Petersburg Pulkovo Airport
IATA код: LED
Адрес: Pulkovoskoe shosse 41/A, St. Petersburg 196140
Терминали: 4
Най-близки градове: Санкт Петербург ( 17 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
безмитен магазин         
детски кът         
безжичен интернет         
шкафчета за багаж         


 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Санкт Петербург на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Санкт Петербург на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Санкт Петербург?
Продължителността на самолетното пътуване до Санкт Петербург зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Санкт Петербург?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Санкт Петербург, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Санкт Петербург, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Санкт Петербург и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Санкт Петербург?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Санкт Петербург. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Санкт Петербург, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Санкт Петербург, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.