Летище Пафос - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ПАФОС (PFO)


Международно летище Пафос (PFO)

Международно летище Пафос е с IATA код: PFO. На английски се изписва по следния начин Paphos International Airport, а на гръцки Διεθνής Αερολιμένας Πάφου. Това е второто летище по големина на остров Кипър след летището в Ларнака (LCA). Намира се на 7 км югоизточно от град Пафос. Туристите, които искат да изкарат почивката си в западните части на острова в курортите Лимасол и самия Пафос предпочитат удобния самолетен превоз именно до летище Пафос.

Летище Пафос (PFO) отваря врати за първи път през март 1984 г. Първият полет е на авиокомпания Cyprus Airways по маршрут от Пафос до Атина. Първоначално полетите до и от летище Пафос са малко. Първата сграда на летището е особено малка, с ограничени възможности, тъй като летището е било проектирано да обслужва само четири малки самолета. Пространството за пътниците е било само за около 200 пътници, а летището е имало само една лента за багаж - в залата за пристигащи.

През 1990 г. летище Пафос (PFO) е разделено в две отделни сгради - за пристигащи и за заминаващи. През юли 2004 г. летище Пафос бе последната спирка на олимпийския огън преди да достигне местоназначението си в Атина, която бе домакин на Олимпийските игри през 2004 г. На 12 май 2006 г. Hermes Airports Ltd поема управлението на двете летища в страната в продължение на 25 години, според концесионния договор с Република Кипър. В същото време Hermes Airports Ltd работи в сътрудничество с международни компании с амбициозен проект за Кипър, за създаване на две нови модерни летища в Ларнака и в Пафос. Изграждането на новото международното летище Пафос (PFO) е завършено през ноември 2008 г., докато новото  международното летище Ларнака е завършено през ноември 2009 г.

Услуги предлагани на Международно летище Пафос (PFO)
Днес новото международно летище Пафос (PFO) обхваща площ от 18,500 кв.м. и може да обслужва 2,7 милиона души годишно. Летището разполага още с: 28 гишета за регистрация, 4 бюра за проверка на сигурността, туристическо информационно бюро, 800 паркоместа, ВИП салон, достъп до интернет (Wi-Fi), автомобили под наем, помощ за хората с намалена подвижност, център за спешна медицинска помощ, детски кът, банки, АТМ автомати, заведения за храни и напитки, ресторанти, кафенета, безмитен магазин, магазин за подаръци.

Достъп от и до Международно летище Пафос (PFO)

С автобус
От летището Пафос може да пътувате с автобус до централната автогара. От тук може да се прикачите на други автобуси, които да ви заведат до желана от вас дестинация.

С такси
Таксита ще намерите пред терминалната сграда.

С автомобил
От летище Пафос до град Пафос може да вземете основен път B6 или второстепенния E603. Следвайте пътната маркировка и табелите.Име на летището: Paphos International Airport
IATA код: PFO
Адрес: Hermes Airports Ltd, PO Box 62181, 8061 Paphos International Airport, Cyprus
Терминали: 1
Най-близки градове: Пафос ( 7 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът         
безжичен интернет         
поща

Резервирай онлайн хотел тук


ИНДИВИДУАЛНО ЗАПИТВАНЕ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ


- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2020

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.