Летище Нант - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ НАНТ (NTE)

 
Международно летище Нант (NTE)
Международно летище Нант е с IATA код: NTE. Летището се изписва по следния начин на френски: Aéroport Nantes Atlantique и на английски: Nantes Atlantique International Airport. Преди беше познато и под името Aéroport Château Bougon. Аеропортът се намира на 10 км югозападно от френския град Нант. Летището е третото по големина в западна Франция след летищата Тулуза (Toulouse - Blagnac Airport - TLS) и Бордо (Bordeaux - Mérignac Airport - BOD)

Международно Летище Нант разполага с един основен терминал, който обслужва както вътрешни така и международни полети. Терминалът е във формата на латинската буква "L" и е разделен на 4 зали.  Nantes Atlantique International Airport (NTE) е основен хъб за следните нискотарифни авиокомпании: Volotea, Transavia France и Easyjet.

Летището разполага и с отделен товарен терминал, разположен на юг от пътническия терминал, който включва 6 000 кв.м. място за съхранение. В близост до пътническия терминал се намира и фабриката в Нант на Airbus, която е специализирана в изграждането на крила за самолети Airbus.

Услуги предлагани на Международно Летище Нант (NTE)
Услугите на Международно Летище Нант (NTE) от които може да се възползват пасажерите са както следва: информационно бюро, ресторанти и кафенета за бързо хранене, услуги за хора в неравностойно положение, банки, банкомати, обменно бюро, пощенски офис, помещение за майки с деца, паркинг за инвалиди, бюро за откраднати и намерени вещи, безплатен безжичен интернет. На основния етаж в зала 3 се намира медицинска служба. В случай, че желаете да оставите колата си за няколко часа, дни или седмици, международното летище Нант разполага с различни опции за паркиране съобразени спрямо Вашите нужди.


Достъп от и до Международно Летище Нант (NTE)


С автобус
От Международно Летище Нант до централната ж.п гара на град Нант може да достигнете най-евтино с обществен транспорт - автобус. Автобусната спирка се намира срщу входа на зала 2. Билети за автобуса може да вземете както от автоматите на спирката, така и директно от водача на автобуса.

С такси
Пред сградата на зала 1 има таксита, които ще Ви заведат на точно посочен от Вас адрес. Моля потърсете табела с надпис: "taxis commandés". Продължителността на пътуването от летището до центъра на Нант е само около 20 минути.

С кола под наем
Ако желаете да разгледате околните забележителности на Нант и да имате на разположение транспорт под ръка по всяко време, то най-добрия вариант е да си вземете кола под наем. Следните фирми ще Ви предложат най-подходящите за Вас автомобили: Hertz, Enterprise, Sixt, Budget, Avis, Rentscape, Europcar

 

Име на летището: Nantes Atlantique International Airport
IATA код: NTE
Адрес: Aéroport Nantes Atlantique, 44346 Bouguenais, F-44346, France
Терминали: 1
Най-близки градове: Нант (10 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
банкомат      
ресторант           
безмитен магазин          
паркинг          
коли под наем          
 конферентни зали         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Нант на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Нант на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Нант?
Продължителността на самолетното пътуване до Нант зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Нант?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Нант, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Нант, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Нант и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Нант?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Нант. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Нант, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Нант, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.