Международно летище Милано Бергамо (BGY)
Италианското международно летище Милано Бергамо - Орио ал Серио е с IATA код: BGY. На английски се изписва по следния начин Milan Bergamo - Orio al Serio International Airport, а на италиански Aeroporto di Milano - Bergamo. Летището е познато още и под името Караваджо (Caravaggio International Airport). То се намира на около 50км. от Милано и на 5км. от градчето Бергамо в подножието на Алпите, заемащо четвърто място между летищата в Италия.
                                                                                                
Аеропортът обслужва Северна Италия, Ломбардия и област Бергамо. Тази част е известна с туристическите си атракции на Италия и е в близост до прочутите италиански ски курорти. Летище Милано Бергамо (BGY) има един терминал и обработва близо 8 мил. пътници годишно.

Услуги предлагани на Международно летище Милано Бергамо (BGY)
Удобствата които предлага летище Милано Бергамо (BGY) са: магазини с широка гама от стоки, безмитен магазин, барове, ресторанти, предлагащи традиционната италианска кухня и сладкиши. Банковите съоръжения са на лице. Хората с увреждания получават помощ при предварителна заявка. Църква, аптека, туристически офис и офис за кола под наем допълват списъка от услуги.

Достъп от и до Международно летище Милано Бергамо (BGY)
До и от летище Милано Бергамо (BGY) се достига по магистрала А4 с кола, с таксита и с автобуси, като всички осъществяват връзка с железопътната гара. Паркоместата са около 5400, като 4400 са в закрит паркинг, открития паркинг е с 1000 места.

 

Име на летището: Milan Bergamo - Orio al Serio International Airport
IATA код: BGY
Адрес: Orio al Serio International Airport - Via Orio al Serio 49/51, 24050, Bergamo, Italy
Терминали: 1
Най-близки градове: Милано (50 км), Бергамо (5 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
поща         
офис за загубени багажи         
аптека         
медицински център         
безплатен интернет          
зали за конференции         


Има ли специални оферти за самолетни билети до Милано Бергамо на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Милано Бергамо на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Милано Бергамо?
Продължителността на самолетното пътуване до Милано Бергамо зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Милано Бергамо?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Милано Бергамо, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Милано Бергамо, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Милано и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Милано Бергамо?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Милано Бергамо. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Милано Бергамо, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Милано, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.

Категория: Летища в Европа