Летище Малта - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ МАЛТА (MLA)Международно летище Малта (MLA)
Международно летище Малта е с IATA код: MLA. На английски се изписва по следния начин: Malta International Airport. Летището е познато още с имената: летище Лука или летище Валета. То е единственото летище в Малта и се намира на 5 километра югозападно от столицата Ла Валета. Всички пътнически полети се намират на един терминал.Терминалът разполага с магазини, заведения за хранене и банки.  Летището спечели наградата за "Най-добро летище" на 2010 г. в категорията на летищата обслужили между 1 и 5 милиона пътници.

Географското положение на Малта прави възможно за острова развитието на авиационната си индустрия. По времето, когато Малта е била британска колония, първите въздухоплавателни средства са били само военни. Гражданските въздухоплавателни самолети се появяват по-късно през 1920г.
 
Въздушният трафик непрекъснато се увеличава както и нови авиокомпании с все по-големи самолети излизат на пазара на авиационната индустрия. През октомври 1977 г. е разработена нова и по-дълга писта за излитане и кацане. Добавени са салон за пристигащи и ВИП салон, а оригиналната част от сградата на терминала се използва за заминаващи. Този ремонт не е достатъчен, тъй като все още липсват някои основни съоръжения. След смяна на правителството през 1987 г., новата администрация решава, че 35-годишният терминал е изживял времето си и затова трябва даде зелена светлина за изграждането на новия терминал.
 
До изграждането на новия терминал, правителството предприема по-нататъшно надграждане на стария. Новите съоръжения включват: климатик, нови ленти за багаж, монитори за полетна информация, компютърната проверка на гишетата за регистрация, нов повърхността на пода и нови търговски обекти, включително по-голяма безмитна зона.
 
Първата копка на този нов терминал е поставена през септември 1989 г. Терминалът е открит за рекордно кратко време - 29 месеца по-късно през февруари 1992 г. Международното летище на Малта на 25 март 1992 г. започва да функционира пълноценно, а стария Терминал Luqa на летището е затворен след 35 години ефективна работа.
 
След създаване на солидна база чрез опит и инвестиции, през юли 2002 г. правителството на Малта продава 40% от собствения капитал на Malta Mediterranean Link Consortium Ltd.

Услуги предлагани на Международно летище Малта
Услугите предлагани на Международно летище Малта са представени от бюра за информация, туристическо бюро, обменно бюро, банкомати и банка. Достатъчно безмитни магазини и магазини за сувенири за решилите да накупят подаръци от летището. В сградата на терминала ще откриете кафенета, ресторанти и заведения за бързо хранене. Наличен е безплатен безжичен интернет. Други услуги, които може да ползвате са: поща и църква. За бизнес пътуващите е предвидена конферентна зала и VIP ложа.

За хора в неравностойно положение и ограничена мобилност са изградени специални рампи. Допълнителна помощ и съдействие може да получите след като направите предварителна заявка към авиокомпанията, с която ще пътувате.

Паркинг за краткотраен и дълготраен престой със 650 паркоместа осигурява безопасността на автомобилите. Безплатно може да спреде само за 10 минути на паркинга за посрещане или изпращане на пътници.


Достъп от и до Международно летище Малта
Спирка на автобусите се намира пред изхода на терминалната сграда. До столицата Валета има експресни автобуси Х4 и Х5. Продължителността на пътуването е 25 мин. Има различни автобуси, с които може да достигнете до различни дестинации на остров Малта, включително и до ферибот.

С такси
На летището има каса от която може да ползвате пътуване с такси. Ползват се предварително фиксирани тарифи до различните дестинации на Малта.

С автомобил
Летището е на 5 км югозападно от столицата Валета, като пътят и в двете посоки е добре обозначен.

С автомобил под наем
Офиси за автомобили под наем на следните компании: Budget, AVIS, Sixt, First, Europcar, Thrifty и Hertz.

 

Име на летището: Malta International Airport
IATA код: MLA
Адрес: Malta International Airport plc, Luqa LQA 4000, Malta
Терминали: 1
Най-близки градове: Ла Валета ( 5 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зали за конференции         
офис за загубени вещи         
помещение за майки с деца         
детски кът         
безплатен интернет         
поща         


Резервирай онлайн хотел тук


ИНДИВИДУАЛНО ЗАПИТВАНЕ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ


- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ТЪРСЕНЕ В ТОЗИ САЙТ

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, хотел, трансфер или почивка не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2020

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.