Онлайн запитване за цена на самолетен билет

Летище Лион Сент Екзюпери - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ЛИОН - СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ (LYS)

Международно летище Лион Сент Екзюпери (Lyon–Saint-Exupery Airport) е с IATA код: LYS. То се намира на 20 км.от град Лион в местност Коломбие Соню - Франция. Аерпортът се нарежда на 4-то място по натовареност в страната. Името си получава през 2000г. - Антоан дьо Сент Екзюпери е френски писател, автор на известното произведение "Малкия принц", който е роден в град Лион.

Старата аерогара е открита 1960г. с име Лион Брон. Във връзка с увеличения трафик се оказва недостатъчна да отговаря на натовареността и е построен нов летищен аеропарк през 1975г. От 1997г. е база на френския превозвач - Air France.

Летището притежава 3 терминала и две писти, а сградата е проект на Сантяго Калатрава с перфектна архитектура. Близо 8 мил. пътници се посрещнат  и изпращат годишно и 33 000 тона товари се обработват от летище Сеинт Екзюпери.

Услугите, с които летище Лион (LYS) посреща клиентите си са: информационно и обменно бюро, банкомати и банка за обмяна на валути, магазини с разнообразни и безмитни стоки, ресторанти, закусвални и барчета за храна и напитки. Офис за коли под наем, интернет, аптека, медицински център и туристически офис допълват списъка от услуги. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка. Паркинга очаква своите клиенти и предлага сигурност за всички превозни средства.

На летище Лион (LYS) има бизнес център и няколко конферентни зали с капацитет между 2 и 80 човека. Всяка зала е оборудвана с телефон, флипчарт и Wi-Fi достъп до интернет. Предлага се и аудио-визуална техника, секретарски услуги (писане, преводач, факс, копирни и печатни услуги) и възможност за кетъринг по време на мероприятия. 

Достъпът от и до летище Лион Сент Екзюпери (LYS) се осъществява с автомобили по магистрала А32, А42, А43 и таксита, автобуси и влак. 

Име на летището: Lyon–Saint-Exupery Airport
IATA код: LYS
Адрес: BP 113, 69125 Lyon, France
Терминали: 3
Най-близки градове: Лион ( 20 км)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
зала за почивка         
ресторанти         
безмитни магазини         
детски кът         
интернет         
зали за конференции         

 

ЛИОН - СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ - ИЗЛИТАЩИ /Departures/ и КАЦАЩИ /Arrivals/

Flight information is provided by FlightStats, and is subject to the FlightStats Terms of Use.

Резервирай онлайн хотел тук

 

- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019