Летище Гданск Лех Валенса - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ГДАНСК - ЛЕХ ВАЛЕНСА (GDN)Международно летище Гданск Лех Валенса (GDN)
Международното летище Гданск Лех Валенса (Gdansk Lech Walesa Airport) е с IATA код: GDN. Летището отстои на 12 км. от град Гданск, на 10 км. от град Сопот, и 23 км. от град Гдиня, Полша. Аерпортът носи името на бившия президент носител на Нобилова награда за мир - Лех Валенса, който се счита са първия основател на синдикатите в социалистическия лагер.

По време на Втората световна война летището се използва като военна база, а след реновиране започва и оперирането на граждански полети. Интересно е логото на летището, представляващо личния подпис на Лех Валенса. Също така впечатлителен е и покрива на терминал 2, който имитира морски вълни.

Терминалите на летище Гданск (GDN) са два. Близо 3 мил. пътници преминават през тях, а 18 самолета могат да бъдат паркирани на територията му.

Услуги предлагани на Международно летище Гданск Лех Валенса (GDN)
Услугите на летище Гданск (GDN) задоволяват максимално пътници и гости с информация за: обменно бюро, банка, безмитни и други магазини, два бара, бистро с напитки, ресторанти и кафенета. Офис за коли под наем, интернет, ВИП-зали, ВИП-ложи, пощенски офис и конферентни зали допълват списъка. Хората със специфични нужди получават специални услуги при предварителна заявка. Паркингът очаква клиентите си с паркоместа за всеки нуждаещ се от тази услуга за кратък и продължителен престой.

Достъп от и до Международно летище Гданск Лех Валенса (GDN)
Летище Гданск Лех Валенса (GDN) има собствена ж.п. гара, която има връзка с Бързата градска железница и това осигурява лесен и удобен достъп. Автобуси с номера 110, 510 и нощен с номер 3 осигуряват връзка по експресен път Е28. Автомобилите под наем и такситата предлагат по-комфортен но и по-скъп транспорт.


Име на летището: Gdansk Lech Walesa Airport
IATA код: GDN
Адрес: ul. Slowackiego 200, 80-298 Gdansk, Poland
Терминали: 2
Най-близки градове: Гданск (12 км), Сопот (10 км.), Гдиня (23км.)


УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
обмяна на валута           
поща          
ресторанти           
безмитни магазини          
детски кът           
интернет           
конферентна зала

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Гданск на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu ще намерите икономични предложения за пътувания до Гданск на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Гданск?
Продължителността на самолетното пътуване до Гданск зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Гданск?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Гданск, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Гданск, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Гданск и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Гданск?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Гданск. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Гданск, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Гданск, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.