Летище Дортмунд - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ ДОРТМУНД (DTM)


Международно летище Дортмунд (DTM)
Международно летище Дортмунд е с IATA код: DTM. На английски се изписва по следния начин Dortmund Airport, а на немски: Flughafen Dortmund. То се намира на 13км. от град Дортмунд, Германия, в югоизточната част на област Рур. Летището заема 13 място по показатели сред германските летища. Построено е през 1925г. По време на войната е военна база, а след това зaпочват да се извършват граждански полети, след доста реконструкции и обновления на писти, терминал и летищни съоръжения.

Услуги предлагани на Международно летище Дортмунд (DTM)
Информационно бюро, банкомати, банки и безмитен магазин се предлагат своите услуга на летище Дортмунд (DTM). Изобилие от храна и напитки можете да намерите в ресторанти, кафенета и сладкарници и приятно да дочакате полета си. Магазините за дрехи, козметика и сувенири широко отварят врати за шопинг. Офис за коли под наем ще Ви помогне, ако имате нужда от автомобил. На летището при необходимост ползвате интернет, а хората с увреждания получават помощ при предварителна заявка. Красива тераса с първокласен ресторант "Белависта" доставя удоволствие за наблюдение на пистата на кацащите и излитащи самолети.

Достъп от и до Международно летище Дортмунд (DTM)
Достъпът до и от летище Дортмунд (DTM) се извършва с редовен градски автобус номер 440 до метрото, с шатъл мини бус до железопътната гара и с безплатен летищен автобус до гара Holzwickede. Пътуването с редовния влак  U47 е с прехвърляне на автобус 440 и директно сте на терминала. Автомобилите и таксита ползват магистрали А40, В1 и А44. Паркинг за 5100 паркоместа очаква своите посетители със специални паркоместа за жени, близо до изходите от съображения за безопасност.Име на летището: Dortmund Airport
IATA код: DTM
Адрес: Flughafenring 2, 44319 Dortmund, Germany
Терминали: 1
Най-близки градове: Дортмунд (13 км)
            

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
          
банкомат          
ресторант           
безмитен магазин          
паркинг          
коли под наем          
конферентни зали          
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

 

 

Има ли специални оферти за самолетни билети до Дортмунд на сайта aviotravel.eu?
На страницата aviotravel.eu  ще намерите икономични предложения за пътувания до Дортмунд на преференциални цени. Последвайте ни и се насладете на пътуването си!

 
Колко време продължава полета до Дортмунд?
Продължителността на самолетното пътуване до Дортмунд зависи от това, дали полетът е директен или има прекачване. В случай че има прекачване, трябва да се прибави и времето за престой на летището, където става прекачването. Когато избирате вариант за самолетен билет, туристическия агент с който правите резервацията си ще Ви информира за всички детайли относно пътуването Ви.

С коя авиокомпания мога да летя до Дортмунд?
На сайта aviotravel.eu  ще намерите оферти за полети до Дортмунд, както с нискотарифни, така и с редовни авиокомпании. Също така можем да Ви предложим и варианти на полети с прекачване. В определени сезони от годината се изпълняват и директни чартърни полети.

 

Ако резервирам самолетен билет до Дортмунд, мога ли да резервирам и хотелско настаняване?
Свържете се по телефона с агент на Туристическа Агенция Авиотравел за да уточните в детайли изискванията Ви за хотел или попълнете формуляра онлайн запитване за хотел. Ние ще сравним цените на хотелското настаняване в Дортмунд и ще Ви предложим най-подходящия вариант, спрямо Вашия бюджет.

 

Мога ли да резервирам трансфер от или до летище Дортмунд?
Да. Туристическа Агенция Авиотравел предлага еднопосочни и двупосочни трансфери от и до Летище Дортмунд. Транспортът може да бъде както индивидуален, така и споделен. Осъществява със следните видове: автомобил от 1 до 4 пътника, ван 4-8 пътника, минибус 8-12 пътника, минибус 12-17 пътника, автобус 17-30 пътника, автобус 30-50 пътника.

 

Ако резервирам полет до Дортмунд, мога ли да си направя застраховка?
Когато резервирате самолетен билет на сайта aviotravel.eu, може да сключите медицинска застраховка за времето на престоя Ви в Дортмунд, която да отговаря на Вашите нужди. Това ще Ви гарантира безопасно и удобно пътуване.