Онлайн запитване за цена на самолетен билет

Летище Корфу Йоанис Каподистриас - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КОРФУ - ЙОАНИС КАПОДИСТРИАС (CFU)

Международно летище Корфу (Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias) е с IATA код: CFU. Летището е познато още и под името Корфу Йоанис Каподистриас, кръстено на първият губернатор на Гърция в периода 1827г. - 1831г. Летището се намира на около 3 км южно от град Корфу, още наричан и Керкира (Kerkyra) и на половин километър северно от Понтикониси (Pontikonisi) в Гърция.

При подход за кацане от североизточна посока на летище Корфу, пред погледите на пътниците се разкрива зрелищна гледка към Понтикониси, манастира Влахерна (Vlaherna), както и към хълмовете на Канони (Kanoni).

Летище Корфу (CFU) е построено през 1937г. и първоначално е използвано като военно летище от италианците и гермаците по време на Втората Световна Война. Първият търговски полет е извършен на 19.04.1949г. от Атина (ATH) до Корфу от авиокомпания AME със самолет Avro Anson, превозвайки 7 пътника. Следва съревнованието между авиокомпаниите TAE и HELLAS, след което са купени през 1957г. от Аристотел Онасис и така се образува днешната Olympic Airways. През 1962г. е построена малка сграда, в която днес се помещава Corfu Aeroclub и офис на Olympic Airlines. През 1965г. летище Корфу посреща първия си международен полет на Olympic Airways. През 1968г. започва строежа на нова сграда за пътнически терминал, която е завършена през 1972 г.

Летището разполага с един единствен терминал и обслужва вътрешни полети с Olympic Airlines и Aegean Airlines, но по-голямата част от трафика е през летния сезон, когато има много туристически чартърни полети. Услугите, които може да получите на летище Корфу (CFU) са: център за информация в централната сграда, банков офис, обменно бюро и банкомат, пощенски офис, безмитен магазин, медицински център, кафане предлагащо бързи закуски, топли и студени напитки.

Град Корфу (Керкира) е само на няколко минути път с кола. Транспортът от летище Корфу (CFU) до Керкира може да стане посредством градски автобус, който ще Ви заведе за около 10 минути. От спирката на летището може да достигнете до всяка точка на острова. На разположение на пътуващуте пред сградата на терминала има таксита. Кола под наем може да вземете от следните фирми: Avis, Budget, Europcar или Hertz.

 

Име на летището: Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias
IATA код: CFU
Адрес: Corfu International Airport Ioannis Kapodistrias, 491 008, Corfu, Greece
Терминали: 1
Най-близки градове: Корфу (Керкира) (3 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
обмяна на валута         
кафене         
безмитен магазин         
помещение за майки с деца         
коли под наем         
медицински център         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона

КОРФУ - ЙОАНИС КАПОДИСТРИАС - ИЗЛИТАЩИ /Departures/ и КАЦАЩИ /Arrivals/

Flight information is provided by FlightStats, and is subject to the FlightStats Terms of Use.

Резервирай онлайн хотел тук

 

- Символът показва, че се изпълняват директни полети на нискобюджетни авиокомпании от и до България.

ЛЕТИЩА В ЕВРОПА

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019