Летище Катания Винченцо Белини - Самолетни билети

ЛЕТИЩЕ КАТАНИЯ - ВИНЧЕНЦО БЕЛИНИ (CTA)Международно летище Катания Винченцо Белини (CTA)
Международното летище Катания Винченцо Белини е с IATA код: CTA. На английски се изписва по следния начин Catania International Airport. Летището е познато още и под името Фонтанароса (Fontanarossa). На италиански ще го намерите изписано по следния начин: aeroporto internazionale Catania Vincenzo Bellini. То се намира на 5км. от втория по големина град Катания на остов Сицилия и носи името на известния композитор Винченцо Белини, роден в този град.

Аерпортът е най-натоварен в Сицилия и обслужва около 5.5мил. пътници годишно, като заема шесто място сред летищата в Италия. Във връзка с увеличения трафик на пътници и товари през 2000г. летището е реновирано с нов терминал, като са построени нови 22 гейта, 6 товарни моста и панорамен ресторант. Така то е основна врата към източното крайбрежие на остров Сицилия.

Услуги предлагани на Международно летище Катания Винченцо Белини (CTA)
Услугите на летище Катания (CTA), които може да намерите са: туристическо и информационно бюро, банкомати, банка и обменни бюра, магазини, шопинг център за безмитни стоки и ВИП ложи. Всички те са в услуга на пътниците и гостите на летище Катания - Винченцо Белини (CTA).

Вратите на ресторанти, кафета, барчета и офис за коли под наем са отворени за всеки посетител и гарантират приятния престой на аерпорта. Хората с увреждания получават специални услуги при предварителна заявка.

Освен за пътникопотока аерогарата се грижи за големите количества товари с наличните си хладилни складови хангари за внос и износ на стоки.

Достъп от и до Международно летище Катания Винченцо Белини (CTA)
Достъпът от и до летище Катания (CTA) е гарантиран от удобно разположената магистрала А19, А45 и автобусния трансфер до ж.п. гарата. По-голям комфорт на пътуване осигуряват таксиметровите служби. Автомобилите ползват още магистрала SP70, следвайки указателните знаци. Паркинг очаква всеки нуждаещ се клиент с готовност да му предложи паркоместо за дълъг или кратък престой.


Име на летището: Catania International Airport
IATA код: CTA
Адрес: Via Fontanarossa, 95121 Catania, Sicily, Italy
Терминали: 1
Най-близки градове: Катания (5 км)
          

УСЛУГИ НА ЛЕТИЩЕТО
         
банкомат         
ресторант         
безмитен магазин         
паркинг         
коли под наем         
поща         
Wireless (Wi-Fi) интернет зона