Как да превозим спортна екипировка със самолет?

Превоз на спортна екипировка

Повечето от редовните, нискотарифните и чартърните авиокомпании разрешават превозването на спортна екипировка, но съответния авиопревозвач трябва да бъде уведомен за това. Ако планирате да добавите спортна екипировка към Вашия самолетен билет, то трябва да заявите това още по време на Вашата резервация. Таксата може да бъде заплатена и на самото летище в последния момент, но там сумата ще бъде доста по-висока.

Превоз на ски и сноуборд със самолет

Превозването на ски и сноуборд е разрешен при почти всички авиопревозвачи. Това оборудване ще бъде транспортирано като регистриран багаж, който включва един чифт ски (водни или за сняг), включително крепежните елементи и обувките. Задължително е доброто опаковане на ските и сноуборд екипировката, за да се избегне повреждането им. Тарифата за превозването на ски и сноуборд екипировка варира, в зависимост от авиокомпанията, като при някои авиопревозвачи превоза е дори безплатен. За по-подробна информация по съответната дестинация, моля да се свържете с нашия център за резервации. Поръчай самолетен билет с включен превоз на ски или сноуборд.

Превоз на водолазна екипировка със самолет
Превозването на оборудването за водолази може да се транспортира само като регистриран багаж. Задължително се спазват определените ограничение в теглото и размерите. Заплаща се отделна такса за превоза му. Поръчай самолетен билет с включен превоз на водолазна екипировка.

Как да подготвим водолазното оборудване за транспортиране със самолет?
1. Задължително е кислородните бутилки да са празни
2. Крановете на кислородните бутилки да се поставят в изключено положение
3. Допълнителните елементи на водолазното оборудване ще трябва да се опаковат със стиропорена пяна и да са добре защитени от повреждането им.
4. Ако носите харпун, той трябва да бъде обезопасен и опакован отделно.
5. Ако носите боеприпаси, те също трябва да бъдат опаковани отделно.


Превоз на велосипед със самолет

Повечето от авиопревозвачите ще Ви разрешат превозването на  велосипед. Това става срещу допълнително заплащане. Таксата е различна за всяка дестинация и всяка авиокомпания, но със сигурност е по-ниска, когато направите предварителна заявка в нашия център за резервации. Поръчай самолетен билет с включен превоз на велосипед.

Как да подготвим велосипеда за транспортиране със самолет?
1. Спуснете въздуха от гумите.
2. Свалете предното колело и го прикрепете здраво към рамката на велосипеда с широко тиксо.
3. Свалете педалите и ги прикрепете към велосипеда така, че да не стърчат навън.
4. След като сте разглобили велосипеда, трябва да го опаковате с картон.

Превоз на стикове за голф със самолет
С почти всички авиокомпании може да транспортирате стикове за голф. Повечето редовни авиокомпании позволяват безплатно превозването на един комплект със стикове за голф. Ако голф комплекта е с размер или тегло, превишаващи определени граници (най-често до 15 килограма), тогава е много вероятно авиокомпанията да Ви таксува с допълнителна такса. Нискотарифните авиопревозвачи таксуват всичко, което желаете да пренесете. И този случай също не прави изключение. Превоза на стикове за голф с нискобюджетен превозвач е срещу допълнително заплащане, като отново таксата е различна за всяка авиокомпания. Поръчай самолетен билет с включен превоз на стикове за голф.

Превоз на сърф или уиндсърф със самолет

Ако желаете да вземете дъски за сърф и уиндсърф трябва също да се консултирате предварително с нашия център за резервации, защото не всички авиопревозвачи позволяват това. Трябва да знаете, че този вид специален багаж няма да бъдат включени в определения регистрирания багаж. В повечето случаи ще трябва да заплатите такса за транспорта. Важно! В случай че теглото на дъските, заедно с всички принадлежности е повече от 50 килограма, то тогава превозването ще може да се осъществи само като карго превоз. Поръчай самолетен билет с включен превоз на сърф или уиндсърф.