Език на борда на кораба
Официалният език на борда на кораба, както и по време на бреговите екскурзии е АНГЛИЙСКИ.

Облекло по време на круиз
По време на круиза е необходимо да имате удобно ежедневно облекло, бански костюм за топлите дестинации, удобни обувки за бреговите екскурзии, евентуално спортен екип и обувки, слънце-защитни шапки, очила, лосиони и др. След 18 часа се изисква елегантно облекло, като за гала вечери се препоръчва вечерна рокля за дамите и костюми с вратовръзка за господата. Добре е да имате пуловер или шал поради температурните разлики между климатизираните помещения и откритите зони. За брегови екскурзии, включващи религиозни обекти, е желателно да имате подходящо облекло.

Съхраняване на ценности и лични вещи
Препоръчваме Ви да използвате сейфовете на борда за Вашите бижута и други ценности. Корабните компании не носят отговорност за загубени или откраднати вещи, както и за такива, оставени без надзор. Пасажерите могат да използват сейфовете на рецепцията или в каютите. В случай на загубена вещ се обърнете към служителите на рецепция.

Домашни любимци на борда
Поради мерките за безопасност при повечето круизни компании не се допускат домашни любимци на борда.

Бременност
Жени навлезли в 23-та седмица от бременността не могат да пътуват на борда на корабите на MSC Cruises

Посетители на борда
Поради съображения за сигурност не се допускат външни лица на борда на кораба.

Медицинско обслужване на борда
На борда на всеки кораб има медицински екип от лекари и медицински сестри. Медицинските услуги се заплащат по тарифи, публикувани от Медицинската Асоциация, чийто медицински екип обслужва кораба.

Дневна и вечерна анимация
По време на круиза се организират различни състезания:  тенис на маса, тенис на корт, волейбол, бридж, игри в басейна, както и конкурси по пеене, търсене на съкровища, викторини, конкурси за красота и балове с маски. Подробна програма за мероприятията за всеки следващ ден се доставя вечер в каютата или е оповестена на таблото на анимационният екип.

Комуникации и Интернет
От кораба могат да се провеждат телефонни разговори чрез специална сателитната система. На борда на повечето круизи има интернет връзка - кабелна или безжична интернет връзка. Пасажерите могат да ползват интернет в Интернет кафето или със собствен лаптоп в зоните, където има безжична връзка Hot-Spot Wi-Fi Area. Интернет услугите са платени. Тарифите варират в зависимост от заявения пакет минути.

Пощенски услуги
От кораба може да се изпращат писма и пощенски картички.

Ежедневна преса
Извадки от най-важните новини от ежедневниците може да намерите на бюро Информация.

Шезлонги
Шезлонгите са безплатни и не е необходима предварителна резервация за ползването им. За удобство на пасажерите, в близост до басейните има плажни кърпи.

Паркинги на круизните терминали
В непосредствена близост до повечето начални пристанища има паркинги, подходящи за настаняване на автомобили, за времето на круиза. Услугата се заплаща по тарифите на съответния паркинг.

Категория: Пътуване с кораб