Самолетни билети с авиокомпания Iberia Airlines

Авиокомпания IBERIA (IB)

Брой на самолетите: 174
Пътници на година: 80 милиона
Брой на редовни дестинации: 120
Полети на ден: 430
Член на Oneworld: 15 февруари 1999г.
Програма за лоялни клиенти: Iberia Plus
Основни бази: Мадрид и Барселона
IATA код: IB
Видове въздухоплавателни средства: Airbus, Boeing и McDonald Douglas


Iberia Airlines (Иберия) е най-голямата авиокомпания в Испания, а също така и националният авиопревозвач. Създадена е през 1927г. като седалището и се намира в Мадрид. Главните летища на авиокомпанията са в Мадрид и Барселона. От 2006г. на летището в Мадрид функционира терминал, който обслужва самолети само на испанския превозвач и авиокомпаниите, членуващи алианса Oneworld.

Иберия предлага най-голям брой полети от Испания до Европа и от Европа до Южна и Северна Америка, Африка, Близкия Изток, Бомбай, Шанхай, Дубай, Лос Анджелис и много други. Iberia обслужва над 120 световни дестинации, между които 41 испански летища. През 2008г. Iberia е превозила близо 80 милиона пътници. Флотът и се състои от 109 международно опериращи самолета и 65 регионални. Авиокомпания Iberia е една от най-добре развиващите се в Европа. Тя полага постоянно усилия за въвеждане на нововъведения и модернизация на авиопарка си и обслужването на пътниците.

На борда на самолетите си, Iberia има три класи: икономична, бизнес и бизнес плюс. Последната предлага най-висок стандарт на пътуване и е оборудвана с по-комфортни седалки, които се разгъват, превръщайки се в легло. Там всеки пътник разполага с индивидуален екран, който се управлява чрез допир, с 15 звукови и 26 видео канала, както и достъп до голям брой игри. В Бизнес плюс пътниците могат да опитат най-добрите испански вина. Когато пътниците ползват бизнес класа до Европа, Северна Африка и Близкия Изток е гарантирано, че средната седалка винаги ще бъде празна, осигурявайки повече лично пространство на пасажерите. В икономична класа се пътува удобно и може приятно да прекарате своето пътуване, както по време на презокеанските полети, така и при полети на територията над Европа. Авиокомпания Iberia позволява на пътниците си да приготвят сами своите бордни карти за улеснение при качването на борда на самолета.

За своите редовни клиенти Иберия предлага бонусна програма за събиране на мили Iberia Plus, която дава възможност на пътниците да трупат мили, които после да заменят за различни услуги като нощувка в хотел, наем на автомобил, отстъпки при закупуване на самолетни билети, дори и безплатен самолетен билет.

Iberia е член на авиационния световен съюз Oneworld, включващ утвърдени авиокомпании, между които Malev и British Airways, обслужващи над 720 летища в над 142 държави.