Тук може да ползвате нашата безплатна услуга Avio Priority
Получете информация за ценa на самолетен билет чрез директно обаждане в центъра за резервации. Работно време от понеделник до петък: 09:00-17:00. Почивни дни:  събота и неделя.

ЗАПИТВАНЕ ЗА НАЛИЧНИ МЕСТА И ЦЕНА НА САМОЛЕТЕН БИЛЕТ

FACEBOOK СТРАНИЦА

1. Условия за предоставяне на туристически услуги.

1.1. Извършване на валидни заявки.
За да получи правото да извършва валидни заявки за закупуване на предлаганите туристически услуги от Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, всеки клиент трябва да попълни електронен формуляр. При попълване на електронната форма за регистрация клиентът е длъжен да предостави изискваните верни данни. Клиентът гарантира, че данните, които предоставя в процеса на регистрация, са верни, пълни и точни.


1.2. Съгласие с общите условия.
С акта на регистрацията си клиентът изразява „онлайн” съгласие с настоящите Общи условия на Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, с което се счита за обвързан с клаузите им. От момента на обвързване на клиента с клаузите на настоящите Общи условия възниква възможността същият да извършва валидни заявки за закупуване на услуги предлагани от Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД.


1.3. Рекламен бюлетин.
С акта на регистрацията си клиента дава съгласие да получава рекламния бюлетин на Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, който може да включва промоционални оферти за самолетни билети, хотели, екскурзии, почивки, круизни пътувания, трансфери, коли под наем, концерти и други събития.


1.4. Отказ от рекламен бюлетин.
В случай, че клиентът не желае да получава рекламния Бюлетин, трябва изрично да информира Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, като изпрати молбата си на електронна поща
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. като в полето тема на съобщението постави: Unsubscribe

2. Запитване за цена на туристическа услуга и резервация.

2.1. Предлагани туристическите услуги.
Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД предлага следните туристически услуги: самолетен билет, хотелско настаняване, круизно пътуване, екскурзия, почивка, летищен трансфер, автомобил под наем, застраховка, виза.

2.2. Запитване за цена на туристическа услуга чрез електронен формуляр.
Достатъчно е само до попълните и изпратите електронен формуляр. След получаване на запитването ще осъществим контакт с Вас, за да Ви информираме за свободните места по офертата. След като изберете подходящ за Вас вариант, ние ще резервираме желаната туристическа услуга.

2
.3.
Запитване за туристическа услуга чрез: телефон, Viber, WhatsApp, Skype или електронна поща.

Може да се свържете с нас чрез телефон, Viber, WhatsApp, Skype или електронна поща и да проверите наличност на желана услуга. След получаване на запитването ще се свържем с Вас, за да Ви информираме за свободните места по офертата. След като изберете подходящ за Вас вариант, ние ще резервираме желаната туристическа услуга.


3. Правила за резервиране на самолетни билети.


3.1. Изисквания за въвеждане данни на пътниците в самолетна резервация.
Коректното въвеждане на данни е най-важното условие за издаване самолетни билети. Апелираме към Вас, преди да заплатите своя самолетен билет да проверите още веднъж следната информация:

- име и фамилия по документ за самоличност
- изисквания за вида на документа за самоличност (лична карта или паспорт)
- валидност на документ за самоличност за влизане в кокретната дестинация
- изисквания и условия за издаване на виза за конкретната дестинация
- здравни изисквания във връзка с разпространението на инфекциозни заболявания за конкретната дестинация

Посочените процедури са изключително важни, за да се гарантира спокойното и безпроблемно пътуване. "Авиотравел" ЕООД не носи отговорност за липсващи паспортни данни, грешно изписани имена или изтекла валидност на документа за самоличност.

Въвеждане на имена:
При резервация на самолетен билет, винаги проверявайте как точно се изписват имената на пътника на латиница в документа за самоличност, с който ще пътува. Когато попълвате полето "фамилия / име", данните трябва да бъдат въведени с латински букви , така както са изписани в документа за самоличност на пътника, който ще бъде представен при пътуването на летището. Когато въвеждате данните, избягвайте тирета. При попълване на двойни имена, те трябва да бъдат въведени с интервал. Документите ще бъдат проверени на летището.

В случай на грешка в имената, на пътника може да бъде отказано качване на борда и всички разходи, свързани с повторното издаване на билета, ще бъдат поети от пътника. Електронният билет трябва да бъде представен на летището при регистрацията си за полета, заедно с валиден документ за самоличност.

При резервация и закупуване на самолетен билет за дете, задължително трябва да въведете пътника като дете, както и да въведете година и дата на раждане. При неправилно въвеждане на тази информация, рискувате да не можете да бъде осъществено онлайн чекиране за нискотарифните авиокомпании и на летището да заплатите допълнителна такса за чекиране на место.

Въвеждане на паспортни данни:
Валидни документи за самоличност за международни полети са:
- международен паспорт
- лична карта за граждани на ЕС, пътуващи на територията на ЕС
- за дете с българско гражданство от 0 до 18год.: международен паспорт, акт за раждане, в случай че пътува само с един родител или друг член на семейството и Нотариално заверено пълномощно от не придружаващия/те родител/и

Изписване на данни от документи за самоличност
Номер на документ за самоличност: Сериите и номерата на документите трябва да бъдат написани само с латински букви и / или цифри. Не се допускат разстояния, тирета и други символи, например "№", "/". Когато се изписват римски цифри, използвайте главни латински букви. Например, XII, II, I, X.

При резервация на самолетен билет, не пропускайте да проверите валидността на документа за самоличност, с който ще пътува пътника. Обръщаме внимание, че има държави, които изискват минимална 6 месечна валидност, за да бъде допуснат пътуващия в страната. Не забравяйте да проверите с какъв личен документ може да се пътува до конкретната държава – лична карта/паспорт/ и двете. При резервация на самолетен билет, не пропускайте да проверите дали държавата, в която пътника отива, изисква виза или друг миграционен документ.

В случай, че са въведени некоректни данни: невалидни, сгрешени или не отговарящи на документа за пътуване на пътника, авиокомпанията запазва правото да наложи глоба и/или да откаже качване на пътника на борда.

3.2. Забрана за пререзвирането (churning) на едни и същи полети за едни и същи пътници повече от 2 пъти.
Авиокомпаниите забраняват повтарящи се резервации и анулации на едни и същи полети за едни и същи пътници с цел запазване на цена. Различните авиокомпании позволяват различен брой ребукване на едни и същи полети, за едни и същи пътници, но допустимия максимум, за да не бъдете глобени е 2 поредни пъти. Авиокомпаниите разполагат с техонология за проследяване на подобни резервации, и са в правото си да Ви глобят в рамките на 2 години от създаването на подобни резервации.

3.3. Забрана за дублиране на резервации
Забранява се да се резервират аналогични резервации за пътниците в повече от една IATA агенция. Авиокомпаниите директно засичат подобно дублиране още в момента на създаването на резервациите и анулират едната или двете резервации. Рискувате така да останете без места по избраните от вас полети.

3.4. Забрана за резервации с фиктивни или фалшиви имена.
Забранява се резервиране на полети с фиктивни или фалшиви имена с цел да се задържат местата. Ако използвате фиктивни или нереални имена, авиокомпанията ще анулира резервацията Ви и ще калкулира съответната глоба за това.

3.5. Забранява се създаване на скрити групи.
Не се толерират скрити групи (повече от 9 пътника на един полет, издадени индивидуално в един ден). Ако търсите предложение за 9 или повече пътници, моля обърнете се към нас, за да Ви предложим групова цена. Авиокомпаниите си запазват правото да анулират резервации, направени в разрез с добрите практики и да наложат санкции на нарушителите.


4. Срок за заплащане на туристически услуги.

4.1. Срок на заплащане на самолетен билет с редовна авиокомпания.
При резервиране на самолетен билет с редовна авиокомпания обикновено срока е до 24 часа след направата на резервацията. При някои редовни авиокомпании се изисква заплащане в същия работен ден. Ако датата на заминаването е много близка или пък остават много малко свободни места, редовната авиокомпания може да изиска заплащане до няколко часа след направата на резервацията. Ще се свържем с Вас отново, ако от авиокомпанията ни уведомят за по-ранен час на плащане. 

4.2. Срок на заплащане на самолетен билет с нискотарифна авиокомпания.
При резервиране на самолетен билет с нискотарифна авиокомпания се изисква веднага заплащане.

4.3. Срок на заплащане на самолетен билет с чартърна авиокомпания.
При резервиране на самолетен билет с чартърна авиокомпания се изисква веднага заплащане.

4.4. Срок за заплащане на хотелско настаняване.
След като хотелската резервацията е потвърдена, ще ви изпратим срок до който, тя трябва да бъде заплатена. За всяко място за настаняване този срок е различен в зависимост от наличните помещения за настаняване, с които разполага и периода за който се отнася вашата резервация.

4.5. Срок за заплащане на круизно пътуване.
След като резервацията за круизно пътуване е потвърдена, ще ви изпратим срок до който тя трябва да бъде заплатена. За всяка круизна компания срокът за заплащане е различен в зависимост от наличните помещения за настаняване, с които разполага и периода за който се отнася вашата резервация.

4.6. Срок за заплащане на екскурзия или почивка.
След като резервацията за екскурзия или почивка е потвърдена, ще ви изпратим срок до който тя трябва да бъде заплатена. За всяка отделна екскурзия или почивка срокът за заплащане е различен в зависимост от наличните свободни места и периода за който се отнася вашата резервация.

4.7. Срок за заплащане на летищен трансфер.
След като резервацията за летищен трансфер е потвърдена, ще ви изпратим срок до който тя трябва да бъде заплатена. За всеки отделен тип летищен трансфер срокът за заплащане е различен в зависимост от наличните свободни и периода за който се отнася вашата резервация.

4.8. Срок за заплащане на автомобил под наем.
След като резервацията за автомобил под наем е потвърдена, ще ви изпратим срок до който тя трябва да бъде заплатена. За всеки отделен тип автомобил срокът за заплащане е различен в зависимост от наличните свободни и периода за който се отнася вашата резервация.


5. Заплащане на туристическа услуга по банков път.

5.1. Заплащане по банков път.
Направете банков превод задължително в клон на БАНКА ДСК, за да може този превод да се отрази веднага по нашата банкова сметка. При превод в банка различна от БАНКА ДСК, отразяването на преведената сума може да стане след 2 или 3 дни. В такъв случай няма да може да издадем на време резервираната туристическа услуга. Допълнителното изчакване може да доведе до изчерпване на местата в икономичните ценови сектори. Моля имайте предвид, че цената на резервираната туристическа услуга не е гарантирана до момента на получаването на сумата.

5.2. Заплащане на туристическа услуга в БАНКА ДСК
Може да направите плащане чрез онлайн банкиране на БАНКА ДСК или като посетите най-близкия до Вас клон. За да намерите най-близкия до Вас клон на БАНКА ДСК последвайте линка:
https://dskbank.bg/Page/default.aspx?xml_id=/bg-BG/About/branches/

5.3. Попълнете правилно полето "Основание за плащане".
Грешното въвеждане на полето "Основание за плащане" може да попречи на идентификацията на плащането.


6. Заплащане на туристическа услуга чрез банкови карти

6.1. Приемане на картови плащания.
Това става посредством защитен платежен канал с високо ниво на защита на myPOS: https://www.mypos.com/

6.2. Как е изградена услугата.
Ще Ви изпратим платежен линк с описание на услугата, валута, час и дата на валидност. Линкът може да получите на е-мейл или като съобщение по Viber, WhtasApp или Skype. Щом отворите линка, ще бъдете пренасочени на защитена онлайн страница на myPOS, на която да попълните своите данни и да завършите плащането на Вашата резервация.

6.3. Отразяване на плащането.
Сумата веднага се изтегля от Вашата карта и веднага постъпва при нас.

6.4. Видове карти, чрез които се приема плащане.
Приемат се плащания с карти Visa, Visa Electron, Maestro, MasterCard, V Pay, American Express (Amex), UnionPay, JCB, Bancontact, iDEAL и iCard.

6.5. Сигурност на плащанията.
Системното решение, което предлага myPOS, Ви гарантира изключителна сигурност при обслужването на плащания с карти.

6.6. Сигурност за Вашите карти.
Не се съхранява информация за Вашите банкови карти.

6.7. Политика за рекламация при плащане с карта.
Връщане или замяна туристическа услуга (в законовия срок от 14 дни) е възможна само в случай, че доставчикът на услугата разрешава това. Доставчици на туристически услуги са: авиокомпании, хотели, круизни компании, туроператори, компании за летищни трансферни, компании за отдаване на автомобили под наем и застрахователни компании.

6.8. Възстановяване на суми за закупени туристически услуги.
В случай, че е възможно възстановяването на суми от страна на доставчика на туристическата услуга, то те се възстановят по картата от която е направено плащането, след приспадане на съответните такси за превод на myPOS.


7. Промени в заплатени резервации.

7.1. Период, в който могат да се извършват промени в издаден самолетен билет
Всички видове промени по вече издаден самолетен билет се извършват само в работно време на Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД.

7.2. Промяна на име и фамилия в издадени самолетен билет
При редовните и чартърните авиолинии не се допуска промяна на име и фамилия. Затова трябва много добре да се внимава в точното изписване на латиница, така както е изписано в документа за самоличност, с който ще се пътува. При някои нискотарифни авиокомпании се допуска смяна на име и фамилия, като се заплаща допълнителна такса.

7.3. Промяна на дата в издадени самолетен билет
Евентуални промени по датата на заминаване и /или датата на връщане на самолетен билет след издаването му са възможни единствено в случай, че условията на авиокомпанията позволяват и срещу установените от авиокомпанията допълнителни такси.

7.4. Анулиране на самолетен билет от страна на пасажер
Ако резервацията за полета Ви се изпълнява от нискотарифна или чартърна авиокомпания и Вие се откажете от пътуването си, след като самолетния билет вече е издаден, то няма да Ви бъде възстановена никаква сума. Тарифите са така наречените: non-refundable.

Ако резервацията за полета Ви се изпълнява от редовна авиокомпания и Вие се откажете от пътуването си, след като самолетния билет вече е издаден, в зависимост от тарифата, в която е резервиран самолетния билет, редовната авиокомпания може да Ви възстанови някаква малка част, която сте заплатили. Понякога частта, която евентуално може да се възстанови са само летищните такси.

7.5. Анулиране на самолетен билет от страна на авиокомпания
Ако пътуването Ви е еднопосочно и настъпи промяна в разписанието на Вашия полет, то ние ще се свържем с авиокомпанията и ще обсъдим нова алтернативна дата. Ако пътуването Ви е двупосочно и настъпи промяна в разписанието на Вашите полети, то ние ще се свържем с авиокомпанията и ще обсъдим новите алтернативни дати. В случай че настъпилата промяна е приемлива за Вас, то ние ще предприемем действия за осъществяване на пътуването Ви.

Ако тази нова дата /дати/ не Ви удовлетворява, ще започнем преговори с авиокомпанията по процес на анулиране на резервацията. Понякога тези преговори може да продължат доста дълъг период, поради факта, че авиопревозвача е много натоварен с обработването на всички подобни заявки. В повечето случаи преговорите за анулиране на самолетни билети се извършват на високоимпулсен телефон, предоставен от авиокомпанията. След като успешно приключи анулирането на резервацията и авиокомпанията възстанови сумата към Онлайн Туристическа Агенция "АВИОТРАВЕЛ" ЕООД, следва възстановяване на сумата към клиента. Сумата, която се възстановява към клиента е по-ниска от тази, която е заплатил първоначално, поради обстоятелството, че се удържат следните видове такси: пътническа такса за самолетен билет (или така наречената такса обслужване), такса за входящ банков превод, такса за изходящ банков превод, такси за телефонни разходи с високоимпулсен телефон. Клиентът трябва да представи банкова сметка, по която да му бъде възстановена сумата. 

7.6. Промени в издадени: ваучер за хотелско настаняване, круизно пътуване, екскурзия, почивка, летищен трансфер или автомобил под наем.
Промени по името за фамилията, датите на пътуване в издадени ваучери за хотелско настаняване, круизно пътуване, екскурзия, почивка, летищен трансфер или автомобил под наем в повечето случаи не са възможни. Определени компании могат да разрешат да бъде направена някаква промяна по вече направена резервация, като за това може да бъде начислена допълнителна такса от страна на компанията доставчик. Таксите не са фиксирани и варират и се определят от доставчика на туристическата услуга.


8. Издаване на счетоводни документи.

8.1. Издаване на счетоводни документи за различните видове туристически услуги
В случай, че желаете да Ви бъде издаден счетоводен документ относно използвана туристическа услуга (самолетен билет, хотелско настаняване, кола под наем, круизно пътуване, визова услуга, трансфер, почивка или екскурзия), моля да предоставите данни за фирмата, на която да бъде издаден съответния счетоводен документ. Счетоводни документи могат да бъдат издавани не по-късно от 5 дни след заплащане на съответната туристическа услуга. Желанието за получаване на фактура трябва да бъде заявено в момента на резервацията.

9. Отговорност относно резервирани туристически услуги.

9.1. Агенцията не носи отговорност и не възстановява суми за изцяло или частично непроведени пътувания поради неявяване на клиента на определените за отпътуване място и време или поради закъснения на пътуващите туристи, натоварен трафик или други обстоятелства не зависещи от Агенцията.

9.2. Агенцията не носи отговорност за загубени или откраднати вещи или документи на туристите; за последствията при неспазване на законодателството на съответната държава от страна на туристите. В случай на нанесени щети от отделен турист или група туристи на хотелската база, автобуси или трети лица извършителят носи цялата отговорност за деянието си. Евентуалните щети се компенсират веднага от извършителя, а ако това не е възможно, се съставя протокол за нанесена щета и изплащането й от извършителя става в едноседмичен срок след завръщането на групата.

9.3. Осигуряването на валиден паспорт и всички други документи, изисквани от законодателството на съответната страна е изцяло задължение на туриста. Агенцията не поема отговорност за принудителни анулации на пътувания поради нередовни документи.

9.4. Агенцията не носи отговорност при промени или анулиране на почивката /екскурзията вследствие на форсмажорни причини (стачки, епидемии, лоши метеорологични условия, анулиране на полети, промени в разписанието и цените на съответната авиокомпания, промяна или анулация от страна на хотелиери както и други извънредни обстоятелства. В този случай Агенцията не дължи неустойки.

10. Застраховки

10.1. Всички туристи, пътуващи в чужбина, са задължени да имат медицинска застраховка за времето на престоя им извън страната. Тя се заплаща допълнително или е включена в цената според конкретната оферта.

11. Анулации

11.1. Те се извършват в писмена форма, като се подава искането за анулация на пътуването. Неустойките при отказ от пътуване са определени в Договора за организирано пътуване.

11.2. При отказ на виза от съответното посолство Агенцията удържа неустойка + цената на визата.

12. Рекламации

12.1. Всички рекламации, свързани с качеството на заплатените услуги в т.ч. конкретните условия в хотелите и хотелските вериги, трябва да бъдат предявявани от потребителя на място на доставчика на съответната услуга и представител (екскурзовод на туроператора, обслужващата фирма) за отстраняване на слабостите. В случай, че рекламацията не е удовлетворена на място, туристът се задължава в 7 (седем) дневен срок след завършване на пътуването, предмет на договора за организирано пътуване, да предостави на Агенцията и Туроператора писмена рекламация, съдържаща подробно описание на фактите и обстоятелствата, свързани с неизпълнението, придружено с потвърждение на доставчика на услугата.

12.2. В случай, че потребителят не е предявил рекламацията по описания начин, неговите претенции нямат да се приемат. Всяка рекламация, за която Агенцията и Туроператора не са уведомени по реда както е описано в Договора за организирано пътуване, както и при липсата на констативен протокол - потвърждение от доставчика на услугата остава без разглеждане.


ЗАПЛАТЕТЕ РЕЗЕРВАЦИЯТА СИ ПО ЕДИН ОТ СЛЕДНИТЕ НАЧИНИ

✅В НАЙ-БЛИЗКИЯ КЛОН НА БАНКА ДСК
✅ЧРЕЗ АКТИВНО ОНЛАЙН БАНКИРАНЕ
✅БАНКОВА КАРТА

               

 

 

          

 

Винаги ниски цени
Разполагаме с богата база от резервационни системи за да сравним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании и да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет. Винаги атрактивни предложения за хотел, трансфер и круиз.

Обслужване на български език
Ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език и в детайли ще Ви обясним всички подробности, от които се интересувате относно предстоящото Ви пътуване.

Не използваме изкуствен интелект
Вие ще имате удоволствието да си комуникирате с реален човек, а не с робот.

Сигурно заплащане по банков път
При нас заплащането на Вашата резервация е винаги на 100% сигурно, защото може да стане чрез онлайн банкиране на Банка ДСК или във всеки един от клоновете на банката.

 Резервация с дебитна или кредитна карта
Може да заплатите Вашия самолетен билет с дебитна или кредитна карта.

Отлично съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване и ще Ви предложим най-доброто съотношение между качество и цена.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

 

Вижте отзивите и коментарите от клиенти, използвали вече нашите услуги


Контакти 🌐 За нас 🌐 Работно време 🌐 Общи условия 🌐 Защита на личните данни 🌐 Поверителност 🌐 Банкова сметка 🌐 Разплащане с банкови карти 🌐 Бизнес партньори 🌐 Корпоративни клиенти 🌐 Визитна картичка 🌐 Отзиви за Авиотравел 🌐 Сертификати и удостоверения 🌐 Авиотравел в социалните мрежи

Резервирайте онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.

Директни полети и оферти за самолетни билети от и до София, Пловдив, Бургас и Варна. Сравнете цените на самолетни билети с помощта на https://aviotravel.eu/  Ние ще Ви предложим икономичен вариант за Вашето пътуване. Посочената информация за цени на полети, полетно разписание, позволен салонен багаж и багаж за регистриране може да е непълна, в следствие на настъпили внезапни промени от страна на авиокомпаниите. Цените за самолетни билети, които предлагаме са с включени всички летищни такси. Този сайт е създаден само с рекламна цел. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант.


🌐 air-bg.com
Резервации на чартърни самолетни билети


🌐 evtinsamoletenbilet.com
Всички нискобюджетни полети   


🌐 bulgaria-air.eu
Директни полети от и до България


🌐 e-samoletnibileti.eu
Он-лайн резервации на самолетни билети


🌐 samoletenbilet.eu
Блог за резервации на самолетни билети


🌐 samoletenbilet.com
Посещаване на забележителности и атракции


🌐 kruiz.eu
Резервации на пътувания с круизни кораби


🌐 pochivka.promo
Почивки и ваканции с директни чартърни полети    

🍪 🍪 🍪 Когато използвате нашите услуги, Вие приемате, че използваме "бисквитки", чрез които подобряваме и персонализираме нашето съдържание, даваме Ви най-доброто изживяване на нашия уебсайт и анализираме трафика на посещенията.