Новини за резервации на самолетни билети, нови дестинации на различните авиокомпании. Как и къде да пътуваме? Оферти за екскурзии, почивки и туризъм.

Директни полети от София до Катания

Нискобюджетната авиокомпания Уизеър (Wizz Air) добави следващата си нова линия от летище София (SOF) -  Катания на остров Сицилия (Италия).

Полетите вече са планирани за 26.03.2017г. Продължителността на пътуването ще бъде само 1 час и 50 минути. Полетът от летище София (SOF) до летище Катания (CTA) ще се изпълнява два пъти седмично - в сряда и неделя. Линията от София до Катания е нова за българския пазар и ще популяризира атрактивната дестинация, до която няма директни полети за момента.

Запитване за цена на самолетен билет от София до Катания може да направите тук.

Катания (Catania) е столица на провинцията Катания и е втория по големина град на остров Сицилия в Италия. Град Катания се намира на източния бряг на острова, в подножието на активния вулкан Етна. Символът на града е u Liotru или фонтана слон, който е изработен от мрамор, представляващ слон с египетски обелиск от древния град Сиене поставен на гърба му.

В Катания има останки от римски и гръцки град, които са съществували преди него. Тъй като градът е бил изгарян от лава около 7 пъти, има малко запазени останки. Запазени са гръцко-римски театър (от II век), одеон (от III век), катански амфитеатър (от II век), останки от римски аквадукт и няколко християнски базилики.

Бароковият градски център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Там има около 100 църкви, базилики и светилища.

В Катания е роден композиторът Винченцо Белини, като на мястото на къщата му се помещава музей. Има и театър кръстен в негова чест - Teatro Massimo Vincenzo Bellini. В сградата на операта в периода от декември до май се представят опери, като по-голямата част са творби на Белини.