АВИО НОВИНИ

Директни полети от София до Катаня на остров Сицилия с Wizz Air

Нискобюджетната авиокомпания Уизеър (Wizz Air) добави следващата си нова линия от летище София (SOF) -  Катания на остров Сицилия (Италия). Полетите вече са планирани за 26.03.2017г. Продължителността на пътуването ще бъде само 1 час и 50 минути.

Полетът от летище София (SOF) до летище Катаня (CTA) ще се изпълнява два пъти седмично - в сряда и неделя. Линията от София до Катаня е нова за българския пазар и ще популяризира атрактивната дестинация, до която няма директни полети за момента. Запитване за цена на самолетен билет от София до Катаня може да направите тук.

Катания (Catania) е столица на провинцията Катания и е втория по големина град на остров Сицилия в Италия. Град Катания се намира на източния бряг на острова, в подножието на активния вулкан Етна. Символът на града е u Liotru или фонтана слон, който е изработен от мрамор, представляващ слон с египетски обелиск от древния град Сиене поставен на гърба му.

В Катания има останки от римски и гръцки град, които са съществували преди него. Тъй като градът е бил изгарян от лава около 7 пъти, има малко запазени останки. Запазени са гръцко-римски театър (от II век), одеон (от III век), катански амфитеатър (от II век), останки от римски аквадукт и няколко християнски базилики.

Бароковият градски център е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Там има около 100 църкви, базилики и светилища.

В Катаня е роден композиторът Винченцо Белини, като на мястото на къщата му се помещава музей. Има и театър кръстен в негова чест - Teatro Massimo Vincenzo Bellini. В сградата на операта в периода от декември до май се представят опери, като по-голямата част са творби на Белини.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА УДОБСТВО

Винаги ниски цени
Ще срваним всички възможни варианти с редовни, нискотарифни и чартърни авиокомпании за да Ви предложим най-изгодните цени за самолетен билет.

Обслужване на български език
Вие ще бъдете обслужени от консултант, който говори български език.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА ИКОНОМИЧНОСТ

Най-добро съотношение качество / цена
Ще се съобразим с Вашите желания за най-удобно и най-евтино пътуване.

Безплатно издаване на бордни карти
В случай, че пътувате с нискотарифна авиокомпания, ние ще изготвим и изпратим на е-мейл бордните карти за Вашето пътуване. Така ще спестите от допълнителни такси на летището.

ИЗБЕРИ АВИОТРАВЕЛ ЗА СИГУРНОСТ

Резервация без дебитна или кредитна карта
За запазването на Вашия самолетен билет, не се нуждаете от дебитна или кредитна карта.

Сигурно заплащане само по банков път
При нас заплащането на самолетен билет е винаги на 100% сигурно, защото то става във всеки един от клоновете на Банка ДСК или Райфайзенбанк.

Резервирай онлайн или по телефона: самолетен билет, хотел, круиз, почивка или трансфер.
Този сайт е рекламен. Информация съгласно чл.28, ал.2 от ЗТ може да получите като се свържете с наш консултант. Сайтът съдържа линкове към други сайтове, които не са собственост на Авиотравел. Те са само за улеснение на потребителя. Авиотравел не контролира, нито пък носи отговорност за съдържанието им и политиката за поверителност, както и не отговаря на оплаквания във връзка с други сайтове.
ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ 2011 - 2019