АВИО НОВИНИ

Авиокомпания Wizz Аir предлага 5 нови дестинации от летище Варна

Унгарската нискотарифна авиокомпания Wizz Air е най-големия и най-важен авиопревозвач в Централна и Източна Европа. Уизеър също така е водеща компания и в България. Авиокомпанията вече е планирала предстоящото откриване на 27-ма си база на 21.07.2017г. във Варна с разполагане на един нов самолет Airbus A320.


Летище Варна (VAR), което вече обслужва полети на Wizz Air до летище Лондон Лутън (LTN), ще бъде второто летище, където авиокомпанията ще има оперативна база. С разкриването на базата си, авиопревозвача ще добави пет нови дестинации.

Новите директни лоукост самолетни билети от летище Варна на авиокомпания Уизеър

Новите полети на Wizz Air ще свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано Бергамо в Италия. Честотата на полетите по известанта вече линия Лондон Лутън също ще се увеличи на 10 полета седмично. През 2017, Wizz Air ще има над 380 000 седалки в продажба по своите маршрути от Варна.

Базата на Уизеър във Варна представлява инвестиция от 98 милиона долара. Така авиокомпанията ще открие 36 нови работни места.