АВИО НОВИНИ

Минипорт (Miniport) - Иновация в услугите на Turkish Airlines

Минипорт (Miniport) е нова услуга, която се предлага от Турски авиолинии (Turkish Airlines). Минипорт e офис, който предлага услуги между летище Ататюрк (IST) в Истанбул и площад Таксим, както и обратно. Сега пътниците могат да оставят багажа си в офисите Miniport и да се движат свободно през целия ден.

Продължете да разглеждате забележителности в Истанбул!

След освобождаване на хотела, в който са настанени, пътниците пътуващи с Турски авиолинии може да се освободят от багажа си, като го оставят в офиса на площад Таксим. Така може да продължете да разглеждате забележителностите на Истанбул или да вземете още малко подаръци за близки и приятели. Офисът на Таксим Miniport е отворен между 07:00 и 23:00 часа всеки ден. Пътниците трябва да оставят багажа си най-малко 5 часа преди предвидения час на тръгване им полета.


Директно от летище Истанбул Ататюрк (IST) до събитието в центъра на града!

Услугата е валидна и когато пристигнете на летище Ататюрк (IST). Пътниците, пристигащи на летище Ататюрк (IST) в Истанбул могат да оставят багажа си в офиса на Miniport, преди да отидат в хотела. Докато  прекарвате деня си в бизнес среща, културна обиколка или в пазаруване, багажът Ви ще бъде пренесен директно в офиса на площад Таксим. Miniport офисът се намира на етажа на метро на международния терминал на летище Истанбул Ататюрк (IST). Офисът е винаги отворен и багажът може да бъде оставен по всяко време на деня.

Как работи услугата за багаж на Miniport?

- Пътникът посещава Miniport офис и предоставя полетна информация по резервацията си с Турски авиолинии.
- Ако е необходимо онлайн чекиране, то ще бъде извършено и багажът ще бъде взет.  Ще Ви бъде издаден документ, че сте оставили вече багажа си.
- Багажът на пътника ще бъде транспортиран от Таксим Miniport до офиса на Miniport Ататюрк, който се намира на етажа на метрото на летище Истанбул Ататюрк (IST) от обслужващата фирма Aras Cargo.
- Пътникът ще вземем багажа си от офиса Miniport на летище Истанбул Ататюрк (IST) и може да пристъпи към гишето за регистрация (чекиране) за да получи бордната си карта.
   
От офиса на Таксим Miniport всеки ден тръгва траспортирането на багажа със следното разписание:

1-во отпътуване - 09.00
2-ро отпътуване - 13.30
3-то отпътуване - 18.30

Предупреждение: Услугата на Miniport за обработката на багажа не е достъпна за полети до Съединените щати, Израел, Канада или Великобритания от съображения за сигурност.